Oeps, een viaduct!

 

Ga je binnenkort op pad met je camper? Lees dan Sofia’s vakantieherinnering eerst even…

 

Nou, daar gingen we hoor, mijn toen net-puberella en ik. Op weg om haar moeders meisjesdroom in vervulling te laten gaan. Maar liefst drie weken lang zouden we door Frankrijk rijden om vrienden en familie te bezoeken. In zo’n oud Volkswagen-campertje. Stoer man, ik als alleenstaande moeder met mijn kind op pad. De ultieme vrijheid…

 

Het busje bleek wel wat stroever te rijden dan ik had verwacht. Ook schakelen was best lastig. Maar hé, je bent een avonturier of niet! Toch lang niet zo relaxed als in mijn fantasie toerde ik naar de Franse Alpen, terwijl mijn kind onverstoorbaar met oortjes in Glee keek op de bijgeleverde dvd-speler. In de tuin bij vrienden kampeerden we een paar zalig zonnige dagen. Dat ik had moeten keren aan de rand van een afgrond was gelukkig snel vergeten.

 

Dochter deed haar oortjes uit en vroeg: ‘Mam, wat is er?’ Ik wees naar de blauwe hemel boven ons

 

Next stop was de Provence, waar mijn ouders in een villa met zwembad zaten. Ook niet verkeerd. Busje op het garagepad en ’s ochtends zó het water in. Was het idee. Alleen was ik na een paar uur worstelen met ons huis op wielen niet meer helemaal helder. Dus toen ik onder een viaductje door wilde rijden, hadden we ineens een cabrio-campertje… Net-puberella deed haar oortjes uit en vroeg: ‘Mam, wat is er?’ Ik wees naar de blauwe hemel boven ons. Op dag zes eindigde ons bohémien bestaan abrupt. Mijn omgeving is nog steeds niet uitgelachen.

Uit cijfers blijkt dat inmiddels een op de negen huishoudens met meerdere personen een camper of caravan heeft. In Nederland zijn dat er in totaal zo’n 550.000.

 

Fijne vakantie allemaal en wees alert: het zijn heel harde jongens, die viaducten!

 

Door redactie Franska.nl