Zomerse pasta

Deze pasta is heerlijk voor de komende warme dagen. Met de hoofdingrediënten courgette, ricotta en basilicum is het meteen vakantie. Krijg er nu al zin in. 

 

 

  • Olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 grote courgette, in stukjes gesneden 
  • Zout en peper
  • 2 knoflookteentjes door de knijper
  • Blaadjes van een bosje basilicum heel fijngesneden
  • 500 gram tagliatelle of andere droge pasta
  • 250 gram ricotta
  • Mespuntje chilipoeder
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas 

 

  1. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Bak het uitje zo’n 6 minuten op laag vuur in olijfolie in een koekenpan. Het uitje mag niet bruin worden. Voeg de courgette toe met zout en peper naar smaak en laat het verder pruttelen. Blijf 10 minuten roeren totdat de uien echt zacht zijn. Draai dan het vuur uit. 
  2. Ondertussen meng je knoflook, kaas en basilicum met 3 eetlepels olijfolie en wat zout. Kan ook in de keukenmachine.
  3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en houd 1 kopje van het kookwater apart. 
  4. Doe de pasta bij de ui en courgette in de koekenpan en zet het vuur middelhoog. Dan doe je de helft van het kopje pastawater, de ricotta, chilipoeder en citroenschil erbij. Roer dit goed door elkaar. Proef of het goed gekruid is. De mix moet er romig uitzien. Zo niet? Doe er dan meer pastawater bij. Dan gaat het knoflook-kaas-basilicum-olie-mengsel erbij. Roer dit weer goed door elkaar. Schep daarna de pasta in soepborden en bestrooi dit met het overgebleven geraspte kaas. 

 

 

Buon Appetito!

 

Door redactie Franska.nl