Dit gerecht van dunne plakken entrecôte met ovengeroosterde venkel is perfect voor alle vleesliefhebbers onder ons. Nog een voordeel: je hebt het zo op tafel staan.
Dit heb je nodig
4 venkelknollen
Roze peper
Venkelzaad
3 eetlepels (acacia)honing
3 eetlepels balsamicoazijn
Olijfolie
800 gram entrecôte
80 gram Parmezaan-schilfers
Zout en peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de venkelknollen en snijd ze verticaal in plakken van ongeveer 1 centimeter. Meng deze in een kom met de roze peper, het venkelzaad, de honing, de balsamicoazijn en acht eetlepels olijfolie. Rooster de venkel ongeveer een kwartier in de oven. Haal de venkel er dan uit, maar laat de oven aan voor het rundvlees.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de entrecôte 4 minuten op elke kant. Zet de pan dan in de oven. Om het vlees medium rare te krijgen, haal je het er na 5 minuten weer uit. Dek het vlees vervolgens af met aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten. Snijd vervolgens in plakken van ongeveer 1 centimeter.
Om mooie plakken te krijgen, is het slim om te werk te gaan met een lang, niet-gekarteld, scherp mes, en loodrecht op de spiervezels die door het vlees lopen te snijden. Besprenkel de plakken met de parmezaanflinters en peper en zout en serveer ze samen met de geroosterde venkel.
Door: Redactie Favor Flav
Big Mamma €24,95 Good Cook B.V.
Leestip
Heb jij de kerstboom al staan?
Heb jij de kerstboom al staan?
Nee joh, dat kan toch pas na Sinterklaas? 60%, 50 votes
50 votes60%
50 votes
Mij niet gezien, ik houd niet van kerst. 28%, 23 votes