Supersnelle Franse kaastaart

Hartige kaastaart? Daar zeggen we volmondig ‘oui’ tegen.

 

Lezeres Xandra stuurde ons dit lekkere recept dat ze van een Franse vriendin heeft gekregen. Natuurlijk delen we dit met je, want lekker dit!

 

Dit heb je nodig

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 150 ml olie
  • Snufje zout
  • 200 g geraspte kaas
  • 300 g hamblokjes

 

Voor een vegetarische variant doe ik er, in plaats van ham, gesneden paprika in drie kleuren in.

 

Staat heel gezellig.

 

Zo maak je het

Oven voorverwarmen op 220 graden. Mix het meel, de eieren en zout in een kom.

 

Voeg dan de melk en olie toe en tot slot de overige ingrediënten. Stort het mengsel in een bakvorm en bak ongeveer 30 minuten tot het goudbruin is.

 

 
bon appétit!

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

CREDITS: Recept: Xandra Schonenberg-Feldmann