Stamppot­balletjes

Geen bitterballen, maar stamppotballen. Probeer maar eens. Wij waren blij verrast.

 

 

Dit heb je nodig

Voor 10 balletjes

  • 350 g stamppot naar keuze. Tip: De hippe stamppot met zoete aardappel is hier perfect voor. Of je maakt deze wanneer je nog wat restjes stamppot over hebt van de dag ervoor.
  • Optioneel: geraspte kaas
  • 1 ei
  • Een klein schaaltje met bloem
  • Een klein schaaltje met paneermeel
  • Olie om in te bakken (of frituren!)

 

Zo maak je het

Maak balletjes van de (let op! koude) stamppot. Doe dit met vochtige handen. Wanneer je kaas gebruikt, doe je er nog wat geraspte kaas bij. Dit druk je goed aan. Klop vervolgens een ei los en haal de balletjes door de bloem dan door het ei en dan door het paneermeel. Bak of frituur de balletjes in olie tot ze bruin en knapperig zijn.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares