Hippe stamppot

 

Zo eentje met zoete aardappel, spinazie en chorizo.

 

Nou, het ziet ernaar uit dat de zonnige dagen verleden tijd zijn en de herfst officieel in aantocht is. Dus laten we ons er maar volledig aan overgeven en de eerste stamppot van het seizoen weer maken. Vandaag met een hippe twist van zoete aardappel, spinazie en chorizo. 

 

Dit heb je nodig

  • 750 g zoete aardappelen
  • 250 g aardappelen (kruimige)
  • 1 chorizoworst
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g verse spinazie
  • Zakje Parmezaanse kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout, naar smaak

 

Zo maak je het

Schil eerst de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze voor ongeveer 20 minuten tot ze goed zacht zijn. Snijd de chorizo in plakjes en bak die in een pan. Giet vervolgens de meeste olie af. Snijd de knoflooktenen fijn en bak ze nog eventjes mee met de chorizo, samen met de spinazie. Giet de aardappelen af en stamp ze vervolgens fijn en voeg wat Parmezaanse kaas, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Even goed mengen en voeg dan als laatste de chorizo, knoflook en spinazie toe.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares