Hippe stamppot

 

Zo eentje met zoete aardappel, spinazie en chorizo.

 

Ik weet het, vandaag is het weer geen stamppot-temperatuur. En nu moet ik bekennen dat ik wel klaar ben voor een échte herfst. Natuurlijk hoor je mij niet zeuren dat het zonnetje nog heerlijk schijnt, maar zeker in de keuken ben ik al een aantal weken klaar voor de koudere dagen. Voor herfstvoer, zal ik maar zeggen. Dan maar de ramen en gordijnen dicht vanavond, dan kan ik lekker smullen van deze hippe stamppot met zoete aardappel, spinazie en chorizo. Doe je mee?

 

Dit heb je nodig

  • 750 g zoete aardappelen
  • 250 g aardappelen (kruimige)
  • 1 chorizoworst
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g verse spinazie
  • Zakje Parmezaanse kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout, naar smaak

 

Zo maak je het

Schil eerst de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze voor ongeveer 20 minuten tot ze goed zacht zijn. Snijd de chorizo in plakjes en bak die in een pan. Giet vervolgens de meeste olie af. Snijd de knoflooktenen fijn en bak ze nog eventjes mee met de chorizo, samen met de spinazie. Giet de aardappelen af en stamp ze vervolgens fijn en voeg wat Parmezaanse kaas, nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Even goed mengen en voeg dan als laatste de chorizo, knoflook en spinazie toe.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.