Risotto picante

Liefhebber van pikant eten? Dan is deze risotto favoriet!

 

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 40 g ongezouten boter
  • 400 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300 g bloemkool
  • 350 g tomato frito
  • 500 ml water
  • 6 chipolataworstjes
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Chilipeper naar smaak (molen)
  • Peper en zout
  • 15 g peterselie

 

Zo maak je het

Snijd de uien en knoflooktenen fijn en fruit ze ongeveer 2 minuten in de gezouten boter in een grote wok. Voeg dan de risotto toe en bak deze mee totdat de korrels mooi glazig zijn. Voeg dan de wijn toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe bij de risotto. Breng dan de tomato frito met het water aan de kook en voeg dit in delen toe aan de risotto. Blijf goed roeren en voeg pas opnieuw tomatenmengsel toe als de risotto vrijwel al het vocht heeft opgenomen. 

 

Snijd dan de chipolataworstjes in kleine stukjes en bak deze in een ander pannetje.

 

De rijst zal na ongeveer 25 minuten bijna gaar zijn. Voeg dan 70 g van de Parmezaanse kaas toe en blijf goed roeren. Breng de risotto op smaak met chilipeper, peper en zout. Snijd de peterselie fijn en serveer de risotto met de chipolataworstjes, de peterselie en de rest van de Parmezaanse kaas.

 

Buon Appetito!

 

Door Megean Suares

 

Sicilië Giancarlo & Katie Caldesi

€24,95 Uitgeverij: Good cook