Samen meubels pimpen

Zo geef je je oude meubels weer een ziel!

 

 

Venetiaanse maskers die al sinds de huwelijksreis worden verzameld, een oude pers die nog van overgrootmoeder was en al drie keer waterschade heeft overleefd, een Mariabeeld waar jarenlang naar werd gezocht omdat ze per se een lief gezichtje en een kindeke Jezus op haar arm moest hebben.

 

Niets leuker dan wanneer ik voor het eerst bij iemand over de vloer kom en bij allerlei spullen een verhaal krijg. Maar het allerleukste vind ik de verhalen over een oud kastje dat langs de straat of in de schuur werd gevonden, een foeilelijk stoeltje dat uit een erfenis kwam of een aftands tafeltje waar ze maar geen afscheid van konden nemen. En dat die spullen dan eigenhandig werden opgeknapt, gerestyled, gepimpt. En dat het zo spullen met een verhaal werden, met een ziel. Spullen die gingen leven en dierbaar werden.

 

Maar ik heb twee linkerhanden als het op klussen aankomt. Daarom tref je bij mij geen kastje van vroeger of stoeltje waar mijn moeder als kind al op zat, door mijzelf geschuurd en geschilderd en nu één van mijn pronkstukken.

 

Niet voor niets dus dat ik meteen warm liep voor een workshop waar ik op stuitte. Inez Uyttenhove van De Lingewaerd Lifestyle geeft deze workshop, waarin ze je leert om op een professionele manier en met verschillende simpele technieken jouw eigen meubel te restylen. Hiervoor worden krijtverf en gekleurde was gebruikt. ‘Oude meubels een nieuw leven geven zodat ze weer in jouw interieur passen, zonder hun unieke of doorleefde uitstraling te verliezen’, zegt ze erover.

 

De bedoeling is dat je zelf een klein meubel meeneemt. Dat kan een dienblad, krukje, tafeltje, kastje zijn. Heb je zelf niets om te restylen dan kun je de straten afstruinen als het grof-huisvuil-dag is of naar de kringloopwinkel gaan. Eventueel kun je iets uit Inez’ assortiment overnemen. En mocht je iets speciaals zoeken, dan helpt ze daar ook graag bij.

 

Zelf organiseren

 

Als je een groepje van rond de zes deelnemers samenstelt en een schuur of iets dergelijks beschikbaar hebt, komt Inez met alle liefde op locatie (leuke cadeautip wellicht?).

 

De mogelijkheden en kosten bespreek je met Inez. Je kunt haar hier vinden en dan kom je meteen ook op haar webshop die de moeite waard is.

 

 

 

Inhaken

 

Op woensdag 15 augustus staat er een workshop gepland bij B&B het Wellnest in Hulshorst. Voor € 59,- per persoon kun je aan de slag. Inclusief alle materialen, drankjes, lunch & hapjes maar exclusief meubeltje.

 

Bij het Wellnest kun je desgewenst ook vorstelijk overnachten en dan de dag erna uitgebreid biologisch ontbijten en wandelen op de Veluwe of relaxen bij Saunaresort de Zwaluwhoeve. Gastvrouw Christa van Dongen heeft allerlei fijne arrangementen samengesteld waar je uit kunt kiezen. Overnachten kan vanaf € 100,- met z’n tweeën, inclusief ontbijt.

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.