Pompoencouscous

Deze couscous kun je elke dag wel eten.

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  •  1 flespompoen of pompoenblokjes (bevroren of vers)
  • 1 blikje kikkererwten (400 g)
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 400 g couscous
  • ½ liter water
  • Optioneel: bouillonblokje
  • Peper en zout
  • Handje koriander, voor garnering
  • Optioneel: Feta

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in kleine blokjes of laat de pompoenblokjes ontdooien. Doe ze in een ovenschaal samen met de kikkererwten. Snijd de knoflooktenen fijn en snijd de uien in kleine ringetjes. Verdeel de knoflook en ui over de ovenschaal. Meng dan de komijnpoeder, paprikapoeder en olijfolie in een bakje en verdeel dit over de schaal. Zet het ongeveer een kwartier in de oven tot de pompoen gaar is. Breng intussen een halve liter water aan de kook en voeg de couscous hieraan toe. Even goed roeren en de couscous zal het water opnemen. Je kunt een bouillonblokje toevoegen aan het kokende water voor meer smaak of gewoon wat zout en peper door de couscous roeren. Snijd dan alvast de koriander fijn. Wanneer de pompoen gaar is, verdeel je de couscous en het pompoenmengsel over 4 borden. Garneer met koriander en eventueel feta.

 

Tip: Wanneer de couscous wat droog is, kun je er een scheutje olijfolie door doen.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares