PIT(Z)A

Pizza, maar dan even anders en in no-time gemaakt.

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 pit(z)a’s

 

  • 4 pitabroodjes
  • 4 el tomaten-passata
  • Peper en zout
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 125 gram blauwe kaas (of een andere kaassoort)
  • 4 plakjes serranoham
  • Handje rucola

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Besmeer de bovenkant van de pitabroodjes met de passata en bestrooi met wat peper en zout. Verdeel dan de zongedroogde tomaatjes en (kruimels) blauwe kaas over de pita’s. Snijd de plakken serranoham in tweeën en leg 2 stukjes op elke pita. Bak de pita’s gedurende 10 minuten in de oven. Als laatst nog wat rucola op de pita’s en ze zijn ready-to-eat.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares