Pad Thai

Een exotische smaaksensatie staat op het menu vandaag. Let’s go to Thailand!

 

 

Mijn twee collega’s Danique en Danique (ja, dat kan heel verwarrend zijn) zijn helemaal fan van Pad Thai oftewel gebakken noodles. Een typisch Thais gerecht waar je verslaafd aan raakt zodra je het voor het eerst hebt gegeten. Jullie hebben me overtuigd hoor, Danique en Danique.

 

Dit heb je nodig

  • 300g rijstnoodles
  • Olie
  • 3 el tamarindepasta
  • 60 ml vissaus
  • 80 ml honing
  • 2 el azijn
  • Chilipeper
  • 1 knoflookteen
  • 2 eieren
  • 250g garnalen (gepeld)
  • 1 rode peper
  • 2 paprika’s
  • 200g taugé
  • 100g gehakte pinda’s
  • Koriander
  • 2 limoenen

 

Zo maak je het

 

Bereid de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Als ze klaar zijn, doe je wat olie erbij, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Zet de noodles eventjes apart. In een klein pannetje maak je de saus. Breng de tamarindepasta, vissaus, honing en azijn aan de kook. Voeg wat chilipeper naar smaak toe. Verhit vervolgens een wok. Let op, dit moet op hoog vuur zijn. Doe er een scheut olie in en snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook in de pan. Klop de 2 eieren los en voeg ze na een minuutje toe aan de knoflook in de pan. Blijf roeren, zodat het gaat lijken op roerei. Dan voeg je de garnalen toe en bak je deze gaar. Snijd de rode peper en de paprika’s in kleine stukjes en doe ze samen met de taugé in de pan. Als laatste doe je de noodles en de saus erbij en wok je nog even door. De pad thai serveer je met pinda’s, fijngesneden koriander en stukjes limoen.

 

 

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Beeld: Reclaiming yesterday