Ode aan papa

Op Pappadag eten we Pappa al pomodoro. Deze Toscaanse tomatensoep met brood erdoorheen gemixt is de allerlekkerste én voor papa.

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

 • 3 knoflookteentjes
 • 1 grote bos verse basilicum
 • 500 gr rijpe cherrytomaatjes
 • Olijfolie
 • Zout en peper
 • 2 blikjes (à 400gr) pruimtomaten
 • 400 gr oud wit brood of ciabatta

 

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Snijd de knoflook fijn, pluk de basilicumblaadjes en snijd de stelen fijn.
 3. Plaats de cherrytomaatjes op een bakplaat, strooi er één fijngesneden knoflookteen over en een kwart van de basilicumblaadjes. Besprenkel met een beetje olijfolie, evt. snufje zeezout en zwarte peper. Zet vervolgens 20 minuten in de oven.
 4. Verwarm in de tussentijd wat olie in een grote pan en voeg de rest van de knoflook en basilicumstelen toe. Bak 1 minuut tot alles zacht is.
 5. Giet de blikjes tomaten erin en roer door elkaar. Vul een blikje met water en voeg dat ook toe. Laat de soep dan 15 minuutjes sudderen.
 6. Breek/snijd het brood in stukjes en voeg toe aan de soep. Voeg dan de rest van de geplukte basilicumblaadjes toe en laat de soep nog even op laag vuur ‘pruttelen’. Eigenlijk mag het grootste deel van het brood helemaal in de soep ‘opgelost’ zijn.
 7. Haal de tomaten uit de oven en voeg ze toe aan de pan met soep.
 8. Haal de pan van het vuur, voeg 6 lepels olijfolie toe en verdeel de soep over 4 soepkommen. 

 

Buon appetito!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares