Mosselen met een twist

 

De lekkerste mosselen maak je met maar 4 ingrediënten en heb je zo op tafel staan.

 

 

Fan van mosselen? Probeer deze dan maar even. Dit recept uit het kookboek Mosselen uit het atelier van Léon is mijn favoriet. De kruidenboter en kaas geven de mosselen net even wat meer smaak. Pak de grote pan maar vast uit de keukenkast!

 

Dit heb je nodig

  • Voor 2 personen
  • 900 g verse mosselen
  • 
zout en peper
  • 120 g kruidenboter
  • 160 g Emmentaler kaas, geraspt

 

Zo maak je het

Mosselen bereiden:

Vul de pan maar voor de helft met water, zodat alle mosselen gelijkmatig gaar worden. Dek de pan af en schep na een paar minuten de mosselen om, zodat de onderste naar boven komen en vice versa. Dek de pan vervolgens weer af.

 

1. Stort de mosselen in een grote braadpan en zet ze afgedekt 5 tot 6 minuten op halfhoog vuur. De mosselen zijn klaar als alle schelpen open zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

2. Verwijder de bovenste schelphelften van de mosselen en schik de onderste helften met het vlees in een ovenschaal.

 

3. Spuit met een spuitzak een spiraaltje kruidenboter op elke mossel. Zorg dat de spiraaltjes allemaal even groot zijn. Strooi er de geraspte Emmentaler over.

 

4. Laat de grill van de oven heet worden. Zet de mosselen er 5 minuten onder, tot de kaas goudbruin gesmolten is. Serveer direct, geef er friet bij.

 

 

 

Uit het atelier van Léon – Mosselen – Fotografie Richard Boutin

EAN: 9789461431950 – Uitgeverij Good Cook

 

Beeld: Uit het atelier van Léon

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares