Gevulde
auber­gines

Vanavond haal je deze aubergines uit de oven.

 

 

Dit heb je nodig

  • 4 aubergines
  • 4 uien
  • 6 knoflooktenen
  • 15 g verse peterselie
  • 300 g rundergehakt
  • Olijfolie
  • 800 g gesneden tomaat (twee blikjes)
  • Zout en peper

 

Zo maak je het

Was de aubergines. Snijd vervolgens de onderkant eraf, maar let op: laat het steeltje wel zitten. Schil dan de aubergines in strepen (soort van zebrapatroon) in de lengte. Je laat dus wel wat schil zitten. Strooi wat zout over de aubergines en laat ze 30 minuten weken in een schaal met water. Terwijl de aubergines weken, begin je alvast aan de vulling. Snijd de uien en knoflooktenen. Dit mag wat grover dan normaal. Snijd de verse peterselie fijn. Bak de rundergehakt in een pan met wat peper en zout naar smaak. In de tussentijd doe je de knoflook, ui, peterselie en gesneden tomaat in een grote schaal. Meng het goed en als het gehakt klaar is, kan het erbij. Doe een flinke scheut olie erbij en meng alles nog een keer. Leg de aubergines in een ovenschaal en snijd ze in de lengte open (niet helemaal doormidden). Zo ontstaat er een bootje en kan je de vulling erin doen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ovenschaal in de oven en laat ongeveer 45 minuten in de oven staan. Je kunt er eventueel folie overheen doen. Haal na 45 minuten de ovenschaal eruit en breng op smaak met zout en peper.

 

Tip: Dit gerecht is ook lekker met Feta, voor alle kaasliefhebbers.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.