Frittata met champignons en tomaat

Zo gemaakt én zo verplaatst naar de bank.

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • scheutje olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons
  • 6 eieren
  • Peper en zout
  • 150 g cherrytomaatjes
  • Peterselie, naar smaak.  

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn. Vervolgens fruit je de ui en knoflook in de olijfolie. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de pan en bak eventjes mee. In een schaal kluts je de eieren en voeg je wat peper en zout naar smaak toe. Doe er ook alvast wat fijngesneden peterselie bij, maar zorg dat je nog wat overhoudt voor de garnering. Vet een ovenschaal in en doe het champignonmengsel erin. Giet de eieren eroverheen. Verdeel dan de tomaatjes erover. Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven. Snijd de frittata in stukjes en garneer met wat peterselie.

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares