Dit zijn de data in september waarop je moet gaan daten

 

De laatste tijd ben ik wat zweveriger geworden. Ik zou mezelf nog geen zweefteef noemen, maar tegenwoordig lees ik dus wel m’n horoscopen en wil ik me ineens gaan verdiepen in edelstenen.

 

 

Heb ik een steentje om m’n pols hangen van m’n sterrenbeeld en een ring met m’n geboortesteen erop. Of het nou echt zin heeft? Geen idéé, maar sinds ik gewoon geen oog dicht doe met volle maan heb ik toch echt het idee dat de ruimte, het heelal en de stand van de maan en sterren invloed op je kunnen hebben. Waarschijnlijk is dat ook een beetje selffulfilling prophecy, maar toch. 

 

Want tegenwoordig kun je alles ‘in de sterren zien’. Zo ook voor de singles in de maand september. Datingapp Bumble — dat, als ik mijn datende vriendinnen mag geloven, nu dé app van het moment is — heeft onderzoek gedaan en is met een aantal data gekomen waarop jij deze maand de hort op moet. Dat wil zeggen: dat jij moet gaan daten. Want blijkbaar ben ik niet de enige die ineens into haar sterrenbeeld en bijbehorende horoscopen is. Je kunt nu op de app je sterrenbeeld aangeven en dat hebben mensen afgelopen maand echt massaal gedaan. Hilarisch. Dat je iemand naar links of rechts swipet op basis van zijn/haar sterrenbeeld. ‘Echt nooo way dat ik ooit met een Stier zou eindigen.’ HAHA. Zo zweverig ben ik niet. Nog niet, in ieder geval.

 

Maar goed, Bumble is dus op onderzoek uitgegaan en als we hen mogen geloven zijn dit dé data deze maand waarop jij die date wilt plannen:

 

7 september — manifesteren kun je leren
Dit is de perfecte datum als je nog niet helemaal zeker weet wat je zoekt in een partner. Voor het sterrenbeeld Maagd (that’s me) is er een nieuwe maan en dat betekent een nieuw begin. Dit nieuwe begin kan je helpen meer duidelijk te hebben voor jezelf over wat jij verlangt van een partner. Dus Maagd, dit is de dag dat jij een date moet plannen.

 

19 september: een kijkje in de toekomst
Oké, dit wordt even te ingewikkeld voor me, maar we gaan door: op deze dag staat de zon voor de Weegschaal de hele dag op één lijn met Saturnus in Waterman. Wablief? Ja, ik weet ook niet zo goed wat ik daarmee aan moet, maar het schijnt goed te zijn om na te gaan denken over je toekomst zonder dat het gelijk heel beladen wordt. Oftewel, dé ideale dag om die scharrel, kwarrel, one night stand of iets anders te contacten om het ‘wat zijn we nou eigenlijk’-gesprekje aan te gaan. Als klap op de vuurpijl is dit ook nog eens een goede dag voor de Kreeften onder ons, want die zijn omringd door goede energie. Oftewel: date night.

 

21 september: tijd voor concrete plannen
Ik zet deze datum alvast in m’n agenda, want het is weer volle maan. Ik zal dus geen oog dichtdoen, maar dat maakt niet uit, want dit is blijkbaar ook een goed moment om te visualiseren over je toekomst en over wat je wilt bereiken en verlangt van je potentiële relatie. Bumble geeft als tip om deze doelen eventueel op te schrijven, zodat je het na deze dag altijd nog eens kan teruglezen. 

 

27 september: een moment van reflectie
De laatste perfecte datingdag van september is op 27 september, en dan vooral voor de Weegschaal. De retrogade begint namelijk op deze dag en wordt geregeerd door Venus en nee, ik heb ook geen idee wat dat precies inhoudt. Maar blijkbaar is de periode van retrogade wel perfect om eens goed te kijken naar je relatie of scharrel. Is dit echt wat je wilt? Is het genoeg? Is er sprake van verliefdheid? Wel geven ze nog de waarschuwing dat je niet te snel van stapel moet lopen met je eventuele nieuwe inzichten, maar alles rustig moet laten bezinken en dan tot een beslissing moet komen.

 

Nou, vier dates in september, dat moet lukken toch? Al weet ik niet of je je date gelijk moet vertellen waarom je juist op die dag wilt afspreken. Dan spreek ik vooral voor mezelf hoor, maar ik gok dat ik mijn potentiële date een beetje afschrik als ik zeg dat de retrogade is begonnen en ik daarom ook veel aan het reflecteren ben. Maar, no judging, iedereen zo z’n ding.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer