Espresso martini

Fantastisch na het eten, maar ook tijdens een borrel op het terras.

 

Op de Tia Maria Acadamy in Amsterdam leren baristas en bartenders samen vernieuwende koffiecocktails te creëren. Maar wij houden het even op een variant van de classic espressomartini. Wij geven er wel – eigenwijs als we zijn – onze eigen draai aan. Zo lieten we de 5 milliliter suikersiroop weg. Maar als zoet je ding is: ga je gang. En we voegden zelf een kneepje limoensap toe voor extra gelaagdheid.

 

Dit heb je nodig:

  • 25 ml Tia Maria
  • 25 ml vodka
  • 1 of 2 shots espresso
  • Kneepje limoensap

 

Zo maak je het:

Doe de espresso, Tia Maria en vodka in een shaker met ijs. Hard schudden en vervolgens uitschenken in een gekoeld martiniglas. Kneepje limoensap (of wat raspjes limoenzest) erover en heel klassiek garneren met drie koffiebonen. Of minder klassiek met een sliert limoenschil.

 

 

Door: Redactie Favor Flav