De makkelijkste pastasauzen

En wat zijn ze lekker. Zonder enig pannetje aan te raken.

 

Pasta pesto

Het kan zoveel meer zijn dan die kant-en-klare pesto door je pasta roeren. Als je je eigen pesto maakt, schotel je dit gerecht met trots aan je gasten voor. En vooruit, als je voor makkelijk wilt gaan, mag je best iets uit een bakje halen, maar dan wel bij een goede winkel.

 

Tomaat en amandel

Verwijder de zaden en snijd tomaten in kleine blokjes. Roer daar gehakte amandelen, fijngehakte knoflook en een scheut olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper en laat in ieder geval een half uur staan, maar het liefst een paar uur. Het frisse van de tomaten maakt dit de ideale zomerpasta. Serveer met Parmezaanse kaas en eventueel verse basilicum.

 

Kruiden en citroen

Basilicum, peterselie of dragon, alle zachte kruiden zijn geschikt voor een snelle pasta met citroen. Doe de kruiden (eventueel een mengsel) met citroensap en flink wat Parmezaan in een grote kom. Roer de pasta meteen na het afgieten door het mengsel tot alle kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper of eventueel gedroogde chilivlokken.

 

Wortel en hazelnoot

Door wortel en hazelnoot met kaas en knoflook in de keukenmachine te doen, maak je ook een soort pesto. Supermakkelijk en een geweldige manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen.

 

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

Door redactie Favor Flav