De Franse tosti

 

Croque monsieur is net anders (en misschien wel lekkerder) dan onze eigen tosti.

 

 

Dit heb je nodig

  • 12 g boter
  • 12 g bloem
  • 150 ml melk
  • Peper en zout
  • 4 sneetjes brood
  • 2 plakken ham
  • 80 g gruyère of andere kaas
  • Optioneel: een handje verse peterselie

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Meng in een klein pannetje de boter en de bloem op laag vuur. Blijf roeren tot het een dikke structuur heeft. Voeg vervolgens de melk toe en breng al roerend aan de kook. Wanneer deze bechamelsaus klaar is breng je hem op smaak met peper en zout. Smeer twee boterhammen in met een klein beetje boter en beleg met wat bechamelsaus, een plak ham en wat geraspte kaas. Vervolgens doe je bij beide een boterham erop en beleg je deze weer met bechamelsaus en de resterende kaas. Leg de croques monsieur op bakpapier in de oven en laat ze gedurende 5-8 minuten bakken tot de kaas goed gesmolten is. Serveer met wat verse peterselie (optioneel).

 

Bon appétit!

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares