Choco-bananenbrood
Even op visite bij vrienden of familie? Dit recept is zo gemaakt en meegenomen.
Als je het woord bananenbrood hoort, denk je al snel ‘daar heb je weer zo één, met haar powerfood en gezonde dingen’. Stiekem doe ik er ook af en toe aan mee hoor, dus ja, ik ben schuldig! Gelukkig is er ook een ‘normale’ variant van bananenbrood, gewoon mét suiker!
Dit heb je nodig
- 200g bloem
- 2tl bakpoeder
- Snufje zout
- 1tl kaneel
- 150g rietsuiker (of kristalsuiker)
- 2 eieren
- 25g roomboter
- 2 el melk
- 3 bananen
- 200g chocolade, in kleine stukjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de volgende ingrediënten in een kom: de bloem, bakpoeder, zout, suiker en kaneel. Pak vervolgens een andere kom, klop daarin de eieren los en voeg dan roomboter en melk toe. Meng dit goed met elkaar. Dan doe je het bloemmengsel bij het eimengsel en je blijft roeren. Als laatste prak je de bananen erdoorheen en doe je de gesneden stukjes chocolade erbij. Vet een cakeblik in en giet het mengsel over in het blik. Bak de cake 35-45 minuten in de oven.
Fijne zondag en
Door Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.