Altijd Italië bij je thuis

Internationale bestsellerchef Giorgio Locatelli heeft al zijn ‘Made at home’ familierecepten voor je klaar liggen. Wat een geluk, je kan zijn boek winnen!

 

Giorgio Locatelli, wie kent hem niet? Een geweldige Italiaanse chef. Ik ben gek op zijn recepten. Nu zit ik hier met het boek naast mij. Vol met post-it’s, zodat ik zijn recepten een keer thuis kan maken. Soep, salade, panini, pasta, pizza, vis, vlees en dessert. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Ik houd stiekem van ze allemaal. Winnen dus!

 

Nu de zomer lekker is begonnen, de barbecues aan staan, de wijnglazen gevuld zijn en we lekker buiten kunnen eten… heb ik een van mijn favoriete recepten uit zijn kookboek voor je.

 

Gegrilde kippendijen

 

 

Dit heb je nodig

  • 12 grote ontbeende kippendijen met vel (biologisch of scharrelkip)
  • 3 knoflooktenen, in plakjes
  • 3 takken rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 scherpe rode chilipepers, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

 

Voor de saus

  • Een flinke snuf zout
  • 1 kleine bos peterselie, fijngesneden
  • 1 kleine bos oregano, fijngehakt
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 2 milde rode chilipepers, fijngehakt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie

 

Zo maak je het

Loccatelli:  “Kippendijen hebben zo veel meer smaak dan kipfilets.”

 

Snijd de overhangende stukjes vel eraf, en plet het vlees zodat het gelijkmatig van dikte is. 1 Leg de kippendijen op een snijplank. 2 Leg er een vel plasticfolie overheen en klop het vlees met een deegroller of een vleeshamer wat dunner uit. 3 Vermeng knoflook, rozemarijn, olijfolie en chilipepers in een grote kom, leg de stukken kip erin en laat ze 12 uur, of liever een hele nacht in de koelkast marineren. 4 Vermeng voor de saus alle ingrediënten in een kom met 125 ml water en laat in de koelkast een nacht intrekken. 5 Haal de kip als u hem gaat bereiden uit de marinade, bestrooi met zout en peper en gril de stukken op de velkant tot het vel goudbruin en de kip gaar is (circa 10 minuten.) 6 Leg de kip op een schaal en lepel de saus eroverheen. 

 

Wil je dit boek winnen?

 

Gewoon even reageren op het Facebook-bericht over deze win-actie. Geen Facebook? Doe dan maar een mailtje naar winnen@franska.nl. Morgen maak ik de winnaar bekend.

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Made at home – Giorgio Locatelli

29,99 – Fontaine uitgevers