Dit heb je nodig
- 12 grote ontbeende kippendijen met vel (biologisch of scharrelkip)
- 3 knoflooktenen, in plakjes
- 3 takken rozemarijn
- 2 el olijfolie
- 2 scherpe rode chilipepers, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
Voor de saus
- Een flinke snuf zout
- 1 kleine bos peterselie, fijngesneden
- 1 kleine bos oregano, fijngehakt
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 2 milde rode chilipepers, fijngehakt
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el extra vergine olijfolie
Zo maak je het
Loccatelli: “Kippendijen hebben zo veel meer smaak dan kipfilets.”
Snijd de overhangende stukjes vel eraf, en plet het vlees zodat het gelijkmatig van dikte is. 1 Leg de kippendijen op een snijplank. 2 Leg er een vel plasticfolie overheen en klop het vlees met een deegroller of een vleeshamer wat dunner uit. 3 Vermeng knoflook, rozemarijn, olijfolie en chilipepers in een grote kom, leg de stukken kip erin en laat ze 12 uur, of liever een hele nacht in de koelkast marineren. 4 Vermeng voor de saus alle ingrediënten in een kom met 125 ml water en laat in de koelkast een nacht intrekken. 5 Haal de kip als u hem gaat bereiden uit de marinade, bestrooi met zout en peper en gril de stukken op de velkant tot het vel goudbruin en de kip gaar is (circa 10 minuten.) 6 Leg de kip op een schaal en lepel de saus eroverheen.
Wil je dit boek winnen?
Gewoon even reageren op het Facebook-bericht over deze win-actie. Geen Facebook? Doe dan maar een mailtje naar winnen@franska.nl. Morgen maak ik de winnaar bekend.