PAMPERS X FRANSKA.NL

Een win-win-win-win situatie

Een beweeglijke baby een luier aandoen? Zo moest het niet. ‘Met een bezweet voorhoofd legde ik haar op de grond’

 

Cees (68): ‘Oké, misschien was ik vroeger niet erg ervaren, en vond ik het allemaal maar ongemakkelijk, maar voor een luier verwisselen bij een baby draai ik mijn hand niet meer om. Sterker nog: ik word er blij van’

 

‘Om eerlijk te zijn, heel eerlijk: aan de verzorging van onze eigen vijf kinderen deed ik niet bijster veel. Ik genoot enorm van ze natuurlijk, speelde vaak met ze, maar eten geven, luiers verschonen, in bad doen en naar bed brengen… dat deed mijn vrouw. Bijna altijd. Achteraf weet ik eigenlijk niet waaróm ik dat nauwelijks deed, het wás gewoon zo in die tijd.

 

Als ik even verder denk, vond ik vooral dat verschonen een heel gedoe. Zeker met mijn beweeglijke oudste dochter die net had ontdekt dat er wel wat leukers bestond dan stilliggen op de commode… Ik zie mezelf nog een keer staan in dat kinderkamertje: met mijn linkerhand m’n dochter ­– toen een maand of 8 – in de greep houdend, en met de andere hand haar luier proberen uit te doen, de volle luier voorzichtig wegleggen, een nieuwe pakken en vervolgens ook weer met die ene hand omdoen. Terwijl die linkerhand die lekkere mollige beentjes en armpjes in bedwang moest houden. En m’n hoofd bezig was met haar afleiden, en helemáál niet met m’n hand-coördinatie…
Het lukte me gewoon niet. Na een tijdje heb ik met een bezweet voorhoofd mijn dochter op de grond gelegd en heb haar met mijn benen vastgeklemd, en haar met twee handen in die luier gewurmd. Uiteindelijk duurde dit tafereel, hoe zal ik het zeggen, een half uurtje te lang…

 

Mijn eigen zoons pakken dit al anders aan, die doen de opvoeding en verzorging van hun kinderen veel meer samen met hun vrouwen. En laatst zag ik een video van Arie Boomsma voorbijkomen: als ik zie wat hij allemaal doet! En hoe hij – echt actief – van de verzorging van zijn kinderen geniet…
Nee, ik heb geen spijt van hoe ik het heb aangepakt, hoor. Ik haal dat nu dubbel en dwars weer in; ik kan niet vaak genoeg gebeld worden door mijn kinderen of ik even wil oppassen.

 

Inmiddels ben ik ook een stuk handiger. Niet alleen omdat ik meer ervaring heb, maar met die Pampers Premium Protection luierbroekjes van tegenwoordig gaat alles vele malen makkelijker. Zowel het aantrekken – je doet de luierbroekjes in één beweging aan – als het uittrekken is een fluitje van een cent: je scheurt gewoon de zijkanten open. En dat lukt best met één (oude) hand, terwijl de ander de baby een beetje in bedwang houdt.

 

Die rekbare tailleband zorgt er bovendien voor dat die broekjes als gegoten zitten. Het valt me daarnaast trouwens echt op hoe zacht die luiers voor m’n kleinkinderen aanvoelen.

 

 

Dat betekent dus dat ik niet meer zo sta te prutsen, en dat levert weer meer tijd op om samen met de kleintjes leuke dingen te ondernemen. Ik ga graag met ze naar de kinderboerderij. En dan kunnen we nog lang wegblijven ook; door de absorberende Microparels™ in die luiers blijven ze urenlang droog. Hun huid blijft ook onbeschadigd doordat de luier ademt waardoor de lucht binnenin circuleert. Echt, geen vuiltje aan de lucht – en in de luier ;-) – tijdens zo’n middagje uit.

 

Kortom:

  • Opa blij doordat alles zo makkelijk verloopt.
  • Mijn kinderen blij doordat ze ook even hun eigen dingen kunnen doen,
  • De kleinkinderen blij doordat ze lekker droog zijn en leuke dingen kunnen doen met opa, en geen geduw en getrek meer nodig is op de commode.

 

En daar wordt deze opa nóg blijer van. Dat noem ik ook wel onze eigen win-win-win-win-situatie.’

 

Door Opa Cees