12 dingen die ik niet heb gemist aan de lente

Je herkent het vast wel…

 

 

Allemaal leuk en aardig hoor, die zon. Maar jeeeemigggg, wat brengt het toch ook weer irritaties met zich mee. Zo zat ik dus gisteren bij een vriendin in de tuin een fles ijskoude rosé weg te tikken terwijl het langzaam van volop zonnig naar een lichtroze luchtshow overging. Druk in gesprek voel ik opeens iets kriebelen op mijn arm. Even krabben, maar het ging niet weg. Drie minuten later, precies hetzelfde op mijn knie. En toen weer in mijn nek. Ja, ze zijn er weer hoor, die *piep*muggen.

 

En zo zijn er genoeg andere dingen die ik totáál niet heb gemist aan de lente.

 

 • Al die kleine rotvliegjes. Herken je het? Ben je lekker met je snoet in de zon aan het fietsen en dan bevind je je opeens in een zwerm van die ieniemienie beesten. Ben ik de enige die dan stopt met ademen, ogen dichtdoet en hevig met z’n hoofd begint te schudden om maar te vermijden dat je er een paar inslikt? Bah.
 • Plakbenen, zweethoofd en snor, stinkende oksels, en zweetdruppels die opeens achter je knieholtes vandaan stromen… En nee, deodorant helpt niet.
 • Die witte melkflessen van me kunnen niet langer worden verstopt. Sorry meneer naast me op het terras, die ik aan het verblinden ben met dat felle witte licht dat eraf straalt.
 • Waarom heb ik in de winter niet beter voor mijn voeten gezorgd? Ik schaam me opeens ontzettend als ik mijn teennagels vergelijk met mensen die blijkbaar gewoon elke maand een pedicure in de agenda hebben staan.
 • Die *piep*muggen
 • Waarom ligt iedereen opeens op een dinsdagmiddag aan het strand? Waar halen ze de tijd vandaan? Hoeft niemand meer te werken?
 • En als je dan ein-de-lijk zelf een dag op het strand bent geweest heb je al dat zand dat je never-nooit uit je haar gaat krijgen.
 • Superleuk hoor, dat je die mooie rok weer uit de kast kan trekken… Maar ooit van schurende bovenbenen gehoord? No thanks.
 • Die *piep*muggen dus…

 

 • Opeens merk je dat al die chocolaatjes tijdens Kerst en Pasen misschien niet het beste idee waren. Waar.komt.dat.buikje.vandaan? En hoe krijg ik ‘t weg?
 • En over Kerst gesproken: opeens zie je er zelf uit als Rudolf met die rode, verbrande neus van je…
 • Barbecueën kan hartstikke leuk zijn, daar niet van, maar als je vriend of man er niet zoveel van bakt zijn die verbrande worstjes nou niet echt het perfecte einde van je zomerdag…

 

Tja, het kan ook nooit goed zijn, hè?

 

Als je het niet erg vindt ga ik dan nu toch wel even het terras op. Met zonnebrand en al, want die Rudolfneus en melkflessen van me, die ga ik even goed beschermen…

 

Geniet van je zonnige woensdag!

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn