Goed nieuws!

Ietsjes langer uitslapen schijnt beter voor ons te zijn. Klinkt me als muziek in de oren.

 

Vroeg opstaan, ik ben er eerlijk gezegd niet zo van. Het gaat wel, maar ik begin toch echt wel de dag met een klein ochtendhumeurtje. Zéker als mijn wekker voor 8 uur ’s ochtends afgaat. Dr. Paul Kelley is dan vanaf nu ook echt mijn nieuwe vriend. Hij beweert dat we niet voor 10 uur ’s ochtends moeten beginnen met werken.

 

Ja, dat klinkt voor mij als muziek in mijn oren. Volgens Dr. Kelley is vroeg opstaan onnodig slaaptekort. De academicus concludeert dat we sneller vermoeid, gestresst en ziek zijn als we voor 10 uur ’s ochtends beginnen met werken. Er moet een verandering plaatsvinden vindt hij. Werktijden moeten zich aanpassen aan onze biologische klok. Tegenwoordig slaapt men volgens onderzoek te weinig en dat is schadelijk voor ons lichaam. Het is nadelig voor zowel onze fysieke als emotionele prestaties.

 

Dus… ‘It’s time for a change!’ Klinkt misschien wel erg dramatisch, maar doe mij maar een extra uurtje slaap.

 

 

Door Meagan Suares

beeld: inspiratie.karwei.nl