Ongegeneerd meezingen

En dan wel helemaal als je in de auto zit. Dat is blijkbaar dus hartstikke goed voor je.

 

 

Heerlijk toch, als je in je auto een oude cd vindt met allemaal gouden nummers van toen? Dat is een ritje ongegeneerd meezingen. En hard ook.

 

Want het fijne aan zingen in de auto is dat niemand anders je hoort joelen. En zingen is toch heerlijk? Vooral als niemand merkt dat je er soms een paar noten naast zit. Meezingen in de auto heeft volgens experts veel gezondheidsvoordelen. Het zou zelfs net zo goed werken als mediteren; het vermindert echt je stress. Muziek luisteren zou namelijk ook het hormoon oxytocine aanmaken, waardoor je je gelukkiger voelt. Het bevordert je gevoelsleven waardoor je beter kunt vertrouwen, meer ontspannen in het leven staat en je stabiel voelt. 

 

Kortom: dat favoriete liedje uit volle borst zingen is geen slecht plan. Je zou het beste vijftig minuten lang kunnen rondrijden, want dan maakt je lichaam allemaal stofjes aan die je immuunsysteem beschermen. In die tijd gebeurt er – mits je zingt natuurlijk – precies genoeg om die natuurlijke boost te krijgen. Zo wordt je lichaam beter beschermd tegen bacteriën en virussen, en kijk, daar kunnen we in deze koude tijd van het jaar wel wat mee. Wie zegt dat files erg zijn? 

Vrouw zingt in de auto mee met muziek

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl