Lekker dagje uit

Om vervolgens met een rekening van meer dan een ton naar huis te worden gestuurd. Het overkwam deze familie.

 

Dat kinderen een duur grapje zijn is niets nieuws. Van luiers en kleding tot school en uiteindelijk financieel bijstaan voor studies en appartementen. Ja, die torenhoge rekeningen zijn soms om te huilen. Maar dat je van de ene op de andere dag opeens met een rekening van 132.000 dollar wordt opgezadeld, verwacht niemand. Het overkwam dit gezin uit Kansas, Amerika.

 

Sarah Goodman’s familie was met hun vijfjarige zoontje voor een bruiloft aanwezig in het Tomahawk Ridge Community Center in Kansas toen ze opeens een harde knal hoorde die gevolgd werd door het geschreeuw van ‘Waar is de moeder?’ Sarah stond op en ging snel kijken wat er was gebeurd. Haar zoontje had, toen ze niet goed oplette, geprobeerd een standbeeld te knuffelen, dat daardoor op de grond gevallen was. Ze zag het kapotte kunstwerk maar hoopte dat de schade zou meevallen. ‘Ik dacht dat het misschien om achthonderd dollar ging, maar het bleek meer dan een ton te zijn.’

 

De familie Goodman is niet in staat om de rekening te vergoeden, en de verzekering van de stad weigert te betalen. De staat vindt dat de familie Goodman beter op hun kind had moeten letten en dat het gewoon algemene kennis is dat je kunstwerken niet mag aanraken. De Goodman’s vinden daarentegen dat het standbeeld beter beschermd had moeten zijn. Ook laten ze weten dat hun kind meestal onder goed toezicht gehouden wordt, maar dat het niet mogelijk is om hem altijd in de gaten te houden.

 

Wie er voor de rekening gaat opdraaien is nog niet duidelijk. De Goodman’s denken er ook aan om een advocaat in te schakelen. Ik ben het stiekem met ze eens. Het kán toch niet zo zijn dat door zo’n stom foutje van een kind een familie opeens honderdduizend euro schuld heeft. Ik hoop voor ze dat het snel in hun voordeel opgelost kan worden.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam