Het moet dus toch anders

En dat leerde ik ineens toen ik dit filmpje zag. Aanradertje, als je vanavond iets heel makkelijks en superlekkers op tafel wilt zetten.

 

Denk je dat je er intussen best een beetje verstand van hebt, van dat Italiaanse koken. Nou, ik heb toch weer wat nieuws geleerd hoor, over hoe je pasta kookt. Ik zag het bij foodtube, ben ik sowieso fan van, en daarbij ben ik ook nog eens fan van Roberto Payer. Zo’n aardige man en ook nog dat schattige accent. De perfecte combi, al met al. Daar wil ik natuurlijk wel wat van leren.

 

Roberto legt even uit hoe je de beste spaghetti ‘cacio e pepe’ maakt. Supermakkelijk in principe, dit recept, ik zou het ook meteen vanavond maken als ik jou was. Al gaat het natuurlijk altijd om de details, zeker bij de Italiaan. Hoe, wanneer, hoe lang, welke ingrediënten. Dus voordat je begint, gewoon even kijken. Ik leerde bijvoorbeeld dankzij dit filmpje dat je pas na vier minuten koken het zout bij de pasta moet doen. Nooit eerder gehoord. Kijk maar, je ziet het hier stap voor stap.

 

Werd een van m’n lijfspreuken weer eens bevestigd: een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.

 

Buon appetito!

 

 

Door Franska

 

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.