Kantoorkriebels

Komen dus belachelijk vaak voor. Seks met collega’s dus…

 

Het is de ultíeme manier om die saaie werkomgeving van wat spanning te voorzien. Elke dag draai je om elkaar heen, flirt je wat af, en dan opeens zit je misschien wel op de kopieermachine. Het gebeurt een stuk vaker dan je denkt.

 

Uit onderzoek onder 1068 personen blijkt dat een op de vijf Nederlanders het bed wel eens heeft gedeeld met een collega. En als ze ‘the act’ zelf niet hebben uitgevoerd, dan hebben ze er wel over gedroomd. Maar ach, als je erover nadenkt is het misschien helemaal niet zo gek. Collega’s zijn toch degenen met wie je het grootste deel van de dag doorbrengt. Vaak zijn ze rond dezelfde leeftijd en delen ze dezelfde interesses met je.

 

Maar er zijn wel verschillen tussen dromen die mannelijke en vrouwelijke collega’s hebben. Mannen hebben bijvoorbeeld bijna een keer zo vaak erotische dromen over hun collega’s dan vrouwen (32 procent versus 18 procent). Maaaar het wordt leuker: hoe ouder mannen worden, hoe minder ze dit soort dromen hebben. Anderzijds blijkt dat vrouwen tussen de 40-49 jaar juist méér van dit soort dromen over collega’s hebben. Mmmmm… Interessant…

 

In tegenstelling tot wat sexy time, worden provocerende kleren juist niet gewaardeerd. Zo neemt 41% van de Nederlanders een collega minder serieus als deze te sexy gekleed is. Dus we kunnen maar beter dat shirt met diep decolleté thuislaten. En mannen, doe al die knoopjes van je shirt maar lekker dicht.

 

En ehh, niet té afgeleid raken op je werk nu, hè?

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam

beeld: Kristina Hrabětová