De lekkerste aardappelballetjes

 

Het zijn net aardappelkroketjes, maar dan met kaas. Lekker veel kaas.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g gekookte aardappels
  • Klein scheutje melk
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje knoflookpoeder
  • 100 g oude kaas (stuk/blokjes)
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • Olijfolie

 

Zo maak je het

1.     Pureer de gekookte aardappels met een klein scheutje melk. Voeg dan peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder toe aan de puree en meng het goed. Zorg ervoor dat de puree stevig van structuur is.

 

2.     Snijd de oude kaas in kleine blokjes en klop de eieren los in een kommetje. In een ander kommetje doe je het paneermeel.

 

3.     Pak een blokje kaas en bedek het met aardappelpuree. Vorm er vervolgens een balletje van. Herhaal dit met de overige blokjes kaas en puree.

 

4.     Haal de balletjes eerst door het ei en rol ze dan in het paneermeel. Tot slot bak je ze in een pan met olijfolie tot ze rondom een goudbruine kleur hebben.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.