Een heel gekke combo

Zoet en zout is meestal een verrukkelijke combo. Maar gaat dit niet een beetje te ver?

 

Meestal leef ik onder het motto ‘oordeel niet voordat je het geprobeerd hebt’. Maar dit… Dit is wel een heel ander verhaal.

 

Langzamerhand weten we allemaal wel dat er genoeg lekkere zoet/zout-combinaties zijn. Kijk naar karamel/zeezout, meloen met parmaham of een boterham met kaas en jam. Allemaal best wel rare combo’s. Maar lékkerrrrr. Nu zie je vaak dat er met trends soms een beetje doorgedraaid wordt. En hier is dat weer eens het geval.

 

Hands off my chocolate en Frietboutique komen met iets nieuws. Vergeet frietjes met ketchup of mayonaise of mayochup (ken je die al?). Nee, frietjes worden vanaf nu geserveerd met red velvet chocoladesaus. Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden.

 

Aan de ene kant zou het toch niet lekkerder kunnen worden? Mijn twee favoriete dingen om te eten, zomaar in één. Maar aan de andere kant denk ik toch dat dit heel, maar dan ook héél gek is. Misschien kan ik me er wel gewoon niks bij voorstellen.

 

Dus hé, onder mijn levensmotto moet ik dan toch maar eens langs de Frietboutique in Amsterdam of Rotterdam. Want vanaf vandaag is het red velvet-frietje bij beide filialen voor een hele maand te smullen voor een spotprijs van €4,50. Ik zal je laten weten hoe het was.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.