Lekker sopje en hoppa

Ik heb zomaar ineens een nieuwe hobby. Normaal doe ik dit alleen in de vakantie.

 

 

Dat ik toch al die jaren zoveel plekjes in het huis heb overgeslagen… Het is gewoonweg een grof schandaal. Als ik in een vakantiehuurhuisje kom, zou ik die dingen zo ongeveer als eerste grondig onder handen nemen. Maar ja, je kunt niet alles. En in een vakantiehuurhuisje  heb ik veel meer vrije tijd dan thuis. Goed excuus, al zeg ik het zelf, moet je wel met me eens zijn.

 

Eigenlijk kom ik er nu pas achter dat er best veel is blijven liggen. Nu pas ja, sinds we eindelijk weer een hulp hebben. Nu doet iemand anders weer het grote werk en blijft er voor mij ineens tijd over om in de details te duiken. Dus komen nu successievelijk de besteklades, lichtschakelaars, plinten, alle minder vaak gebruikte keukenspullen en al die andere ‘vergeten dingen’ aan de beurt. En ik weet echt van geen ophouden.

 

Mét het weekend word ik nu dus blijer met m’n huis. Omdat ik geniet van dingen die lekker fris en schoon zijn. Geen hond die het verder opvalt, maar ik weet het en het voelt goed. Wel benieuwd wanneer deze voorjaars-schoonmaakwoede ophoudt… Zou dat met de officiële seizoenswisseling samenvallen? Of is het misschien iets met hormonen? Oeps. Moet ook weer niet te gek worden natuurlijk.

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs