Ben je ook een hamster?

Ik ben er helaas een beetje laat achtergekomen. Nu wordt het tijd voor een nieuw beest.

 

Ik ben een schorpioen en een paard. Maar bovenal een hamster. Begin je ook steeds meer te zien aan m’n wangen trouwens. Ho, wacht, stop. Daar wilde ik het nu even niet over hebben. Maar dat gehamster, herken je dat? Is dat een leeftijds-dingetje? Ik denk wel eens dat het komt omdat ik zoveel over de tweede wereldoorlog gehoord heb vroeger, dat ik daarom voor de zekerheid alles maar bewaar. En een voorraad servies, theedoeken en tafelkleden heb, waar nog rustig vijf generaties mee zouden kunnen doen.

 

Iets oudere mensen, zo’n beetje die van boven de vijftig, hoor ik altijd praten over ont-spullen, ruimen, lekker weggooien, weggeven en huis leeg maken. Waardoor ik me op een gegeven moment realiseerde dat het leven als volgt in elkaar zit. De eerste helft hamster je je huis vol, de tweede helft moet je daar weer vanaf zien te raken. Hadden ze me dat niet wat eerder kunnen vertellen? Dat had zomaar heel veel werk kunnen schelen… The story of my life. Altijd werken. Eigen schuld.

 

Oh, maar wacht

 

Ik wás dus een hamster. Ben hamster áf nu. Nu meer een mier eigenlijk. Truus de Mier bedoel ik. Mier? Hum. Irritant beest. Dan was hamster misschien toch nog leuker…

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs