Wij gaan op zoek naar dat ene idee waarvan we nooit geweten hebben dat we daar met zijn allen op zaten te wachten. En dat kan echt van alles zijn, van verantwoorde insectenburger tot een nieuwe Bossche Bol (die eigenlijk onverslaanbaar is) of een lekker nieuw drankje. We proeven wat af, André, Marlijn en ik. Om van de jury nog maar te zwijgen, want die proeven echt álles. En ja, er zitten grote verrassingen bij. Dingen waarvan je denkt ‘waarom heb ik dat niet bedacht?’ of ‘het klinkt misschien niet lekker maar is het wel’. En andersom: ‘het klinkt spannend maar of ik nog een tweede hap wil?’ We hebben enorm veel lol onderling. Met elkaar, maar ook met de kandidaten en de ploeg die het programma maakt. En gelukkig, smaken verschillen en wij drieën hoeven niet te beslissen. Daarom is de jury ook heel divers. Iedereen brengt zijn eigen expertise mee. Ellen Scholtens als ervaren culinair journaliste, Alain Caron en Robert Kranenborg als bewezen culinaire coryfeeën en Daan Faber vanuit zijn bekwaamheid in het lanceren van succesvolle producten met zijn bedrijf Mr. Kitchen. Een programma als dit kan zeker niet zonder geweldige regie, camera- en geluidsmannen, een redactie die alle research heeft gedaan, mensen van productie en visagie. Want eerlijk is eerlijk: wat zouden wij vrouwen zonder visagie moeten. Binnenkort laat ik zien wat daar allemaal bij komt kijken, want dat is niet een simpel één-kleurig oogschaduwdoosje en wat foundation en rouge, maar een hele batterij aan kleuren, kwastjes en crèmepjes.
Overigens, wat veel mensen zich niet realiseren is dat je voor één klein reportagefilmpje van een minuut ofzo (een instartje, zoals wij dat noemen) vaak net zo lang bezig bent als voor een reportage van een kwartier of een half uur. Ja, en daar proef ik samen mét de ploeg als we klaar zijn… Heerlijk vak heb ik.
Kijk vanavond mee bij NPO 1 om 20:35 uur.