Dit vind ik bloedirritant…

Ik moest nieuwe sloten op mijn deur want inbrekers hadden een makkie aan mijn huis…

 

Maar, probleem: ik heb totaal geen verstand van dit soort dingen. Daarom ging ik naar een echt bedrijf in hang- en sluitwerk waar ik zes nieuwe sloten uitzocht die door een heuse vakman gemonteerd zouden worden. Ik stuurde netjes foto’s van de deuren zodat deze vakman wist wat er moest gebeuren en maakte een afspraak op mijn vrije middag om de boel door een monteur erop te laten zetten. So far so good.

 

Nou, gisteren was het zo ver. De monteur stond op de stoep met een grote doos met alle bestelde slotenspullen. Maar er zaten allerlei rare dingen in die grote doos. Een spuuglelijke deurknop, die ik zeker niet besteld had. Het nieuwe slot voor op de achterdeur, dat dus niet paste. En het nieuwe slot voor op de garagedeur, dat het dus niet deed. ‘Nou mevrouwtje, dan kom ik morgen terug met de andere sloten’, zei de monteur vrolijk. Tsja, daar stond ik dan met een volle agenda en drie sloten die het niet doen. Moest ik dus weer een vrije middag nemen…

 

Kijk, dat vind ik nou bloedirritant. In plaats van Beun de Haas laat ik een échte vakman op mijn deuren los, in de hoop dat het allemaal gladjes verloopt. Maar nee, nu wordt er aan mij gevraagd om nóg een dag thuis te zitten omdat de monteur vandaag een nieuwe poging moet wagen. Maar dat kan eigenlijk helemaal niet want ik moet hier op de redactie mijn stukje tikken. En helaas kan ik niet op twee plekken tegelijk zijn.

 

Beste meneer in het magazijn, wilt u de volgende keer alsje-alsje-alsjeblieft de juiste dingen in de doos stoppen zodat iedereen zijn werk kan blijven doen?

 

Of ben ik nou de enige die zich hier rot aan kan ergeren?

 

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.