By the weetje

We hadden het hier van de week over Abba. En daar heb ik nog iets aan toe te voegen

 

Ondanks het feit dat ik bang ben dat ik hele volksstammen tegen me in het harnas jaag, ga ik toch maar even iets opbiechten. We hadden het van de week op Franska.nl over Abba. Heel veel mensen zijn blij dat er weer iets gebeurt aan het Abba-front. Voor sommigen een tegenvaller dat het slechts hologrammen zijn die straks gaan optreden, maar de die-hard-fans maakt zelfs dat niet uit. Die gaan. Koste wat het kost.

 

 

En dan ik…

 

Komt ie…

 

Ik hou niet van Abba. Nu niet met tomaten gooien s.v.p. Kan toch zijn, dat je ergens niet van houdt? Toen Abba ineens keihard aan de weg timmerde was het in bepaalde kringen (die van mij ook) een soort van schande als je ervan hield. Kwam goed uit, want ik vond er niks aan. In de tussentijd zijn die bepaalde kringen volgens mij zo’n beetje allemaal ‘om’. En dat is dus bij mij niet gebeurd.

 

 

Die keer dat de dames van Lois Lane me op de Libelle Zomerweek met z’n tweeën het podium opsleurden om mee te doen met de Abba-karaoke stond ik met een mond vol tanden, want ik kon niet meezingen. Toch zo goed en zo kwaad als het ging gedaan. Niets laten merken. Want ja… een hoofdredacteur hoort altijd haar mannetje te staan. For better and for worse… Vind ik.

 

Maar dan begrijp je nu misschien ook waarom er nooit iets te Abba-en valt op Radio Franska. Verder is het er supergezellig, luister maar

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs