Ha, heerlijk, herfstvakantie!

 

Altijd fijn om er op uit te zijn. In de herfstvakantie worden er altijd enorm veel leuke uitjes georganiseerd.

 

Dus bel je vriendin, plan een fijne vrije dag en ga lekker op stap! Wij hebben een aantal bijzondere tips op een rijtje gezet. Ga je mee?

 

1

In het Noord-Veluws Museum in Nunspeet is de mooie expositie ’Tekenen is ademen’ van Marjolein Bastin te zien. Wie kent haar tekeningen niet? In het museum zie je een deel van haar originele aquarellen. Echt een aanrader.

 

2

Ga lekker met je moeder, je nicht of je zus naar het Stedelijk Museum in Schiedam. Daar kun je een leuke tentoonstelling zien over familie. Twintig eigentijdse kunstenaars geven hun eigen originele ideeën weer over geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid. Er is ook een echte kappersstoel, waar je de laatste roddels over je tante kunt delen met de kapper. 

 

3

Buiten in het bos een wandeling maken is natuurlijk heerlijk. Maar wil je eens iets anders proberen, neem dan eens een alpaca mee. In de buurt van natuurgebied De Maashorst zit Alpacafarm Vorstenbosch. Je kunt je via hun website inschrijven voor een wandeling met zo’n leuke wollige vriend. Hoe leuk is dat?

 

4

Een middagje naar Japan? Dat kan in de Japanse Tuin van landgoed Clingendael in Den Haag. Hier vind je zeldzame planten en bomen. Slechts een paar weken per jaar geopend en je waant je echt in het land van de rijzende zon. Dat wil je niet missen!

 

5

Heb je meer zin in muziek, ga dan naar Deventer. Tijdens Muziek Totaal zijn er allerlei optredens van live bands in de stad. Enorm gezellig dus op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober!

 

6

Op 27 en 28 oktober kun je weer in de IJhallen in Amsterdam terecht voor de meest waanzinnige koopjes. Hier vind je de allerbeste vlooienmarkt van Europa. Onze Danique is fan en haalt daar fantastische outfits vandaan. Misschien slaag jij er ook wel! En, niet onbelangrijk, makkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf Centraal neem je het pontje naar Noord. Ben je uitgeshopt en heb je zin in koffie, ga dan lekker zitten bij Pllek. (ja, met dubbel L) Dan heb je meteen een prachtig uitzicht over de stad.

 

7

En wil je de beroemdste schilderijen van de hele wereld allemaal bij elkaar zien? Dat kan in Veendam! Bij de tentoonstelling 200 Greatest Paintings in het Doe Museum in Veendam zie je onder andere de Nachtwacht, de Mona Lisa en het Meisje met de Parel samen met nog een heleboel andere wereldberoemde werken. Hier hangen de allerbeste reproducties op ware grootte en is het alsof je voor het echte doek staat. Ik ga zeker kijken!

 

En houd ook het BTWeetje van morgen in de gaten… We hebben weer wat leuks voor je gevonden.

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.