Bier, bitterballen en blommen

 

Gut o gut o gut. Wat geef je iemand die alles al heeft maar niet aan hobby’s doet?

 

Mijn meneer houdt van wielrennen en barbecuen. Dus tegen de tijd dat ie jarig is roep ik af en toe achteloos of er nog een wens is voor één van beide hobby’s, zodat mijn kadootje vervolgens in de smaak valt bij de jarige. Maar ik ken genoeg hobbyloze mannen waarbij het ieder jaar weer uitermate lastig is om met het juiste presentje op de proppen te komen.

 

Gelukkig kun je de heren ook op een geweldig mannenuitje trakteren. Zo gaan ze met van die grote auto’s door de blubber rijden. Of kunnen echte kerels in een traditionele Schotse kilt hun eigen Highlandgames nadoen. Ze sjouwen dan met boomstammen of gooien elkaar gewoon over de heg. Vinden ze geweldig.

 

Maar geef een man bier en bitterballen en hij gaat zelfs bloemschikken. Ja, echt waar! De Reeuwijkse bloemist Passie&Bloem heeft al een paar keer de ‘Bier, bitterballen en bloemschik-workshop’ gehouden voor mannen. Hoewel het begon als grapje, is de cursus een groot succes. Er zijn steeds meer heren die het blijkbaar hartstikke leuk vinden om met hun handen in het groen te zitten. Uiteraard met bier en bitterballen in de pauze.

 

Bijkomend voordeel van deze leuke workshop is dat je meneer niet vergeet om een gezellig bloemetje voor je mee te nemen!

 

 

Door: Irene Smit

 

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.