Mooi klusje voor het weekend?

 

Nou pas maar op. Ik ben er vorig jaar lelijk ingestonken. En ik ben helaas niet de enige, ontdekte ik laatst.

 

Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar moet je dat voor het einde van het jaar geregeld hebben. Op een of andere manier zit dat dan ook in m’n hoofd voor de overstap naar een andere energieleverancier. Maar dat klopt dus helemaal niet. Toch begint het tegen het einde van het jaar steeds opnieuw op te borrelen in m’n hoofd. Nu ook weer. Toen ik er ruim een jaar (of was het twee?) geleden mee bezig was, kwam ik erachter dat je dat dus gewoon elk moment van het jaar kunt regelen. En aardig dat ze zijn, en behulpzaam en stukken voordeliger. Ze namen uitgebreid de tijd voor me. Zelfs tot in de kleine lettertjes zag alles er prachtig uit. En inderdaad , ik betaalde een stuk minder per eenheid. Scheelde me heel veel per maand. Tof dus.

 

Totdat ineens de afrekening kwam

 

Na een helemaal niet zo strenge winter bleken we zomaar ineens veel en veel meer energie gebruikt te hebben dan alle voorgaande jaren. We hebben zitten puzzelen en piekeren, maar kwamen er niet uit hoe dat dan gebeurd moest zijn. Maar ja… de meterstand liegt niet. Dus helaas. We waren vet de pisang. Bleek die hele zogenaamde besparing, want we betaalden bij die nieuwe leverancier veel minder per eenheid voor gas en elektra, heel erg fout uit te pakken. Kortom, we moesten beter gaan opletten, want op deze manier rees het de pan uit.

 

Heb ik het er toevallig laatst over met iemand, die nota bene in het vak zit en die dus precies weet hoe dit soort dingen werken en daarom thuis de boel heel goed in de gaten houdt. En wat blijkt? Exact hetzelfde verhaal! Vraag me niet hoe het kan, maar ook daar waren de meterstanden ineens veel hoger.

 

Op onverklaarbare wijze. Ik heb geen idee wat er tegen te doen is, maar pas dus maar op met overstappen. Ik heb nog steeds heel erg het gevoel dat we opgelicht zijn. Of heb jij dezelfde ervaring met een veel hogere rekening terwijl je juist níet overgestapt bent? Ik hoor het natuurlijk graag.

 

 

 

Door: Franska