By the weetje

Zin om even te lachen? Of je te verbazen? Kies zelf maar…  

 

Ik kom niet alleen heel graag in Italië, maar ook in Finland. Heeft er vooral mee te maken dat we Finse vrienden hebben. Maar daarbij is het ook nog eens een heel mooi land.

 

Over Finnen gaan veel grappen rond. En het leukste is nog wel dat ze de meeste zelf hebben bedacht. Schijnt dat elke Fin weet hoe je het verschil kunt zien tussen een introverte Fin en een extraverte Fin. En daar moeten ze dan zelf heel hartelijk om lachen. Omdat ik dit mopje van een Fin heb gehoord, durf ik het wel te vertellen. Weet je wat het verschil is? Je kunt het zien als je met een Fin staat te praten, zeggen ze. Een introverte Fin kijkt naar z’n schoenen terwijl ‘ie met je praat. Een extraverte Fin kijkt naar jouw schoenen. En als ze je dat vertellen, barsten ze dus in lachen uit.

 

 

Ik heb maar meegelachen de eerste keer dat ik het hoorde. Was mij namelijk nog nooit opgevallen, maar ik zal voortaan wel m’n schoenen poetsen ;-).

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs. sfeerbeeld :Getty Images