Vrouwenlogica

MID SEASON SALE? Ik wist niet eens dat dat bestond. En weg zijn mijn goede voornemens!

 

MID SEASON SALE? Ik wist niet eens dat dat bestond. Een paar dagen lang 30% korting op alle zomerkleren en dat terwijl de zomer nog niet eens begonnen is. Kom daar maar eens om.

 

Alleen even kijken dan. Want deze maand heb ik mezelf beloofd, nee heilig voorgenomen, om eens even helemaal niets kopen. Ik bedoel, hoeveel kan een mens nodig hebben? De kasten puilen uit. Ik krijg al die kleren niet eens meer versleten.

 

Ik stap naar binnen, kijk eerst wat rond, maak nog wat omtrekkende bewegingen, loop dan langzaam in de richting van de grijs- en blauwtinten, rommel aarzelend in het rek, trek er een truitje uit, kijk naar de prijs en hang het weer terug, pak een jurk, pak ook weer het truitje, zie een blouse waar ik meteen verliefd op ben en loop met een arm vol kleren naar de paskamer. Want passen kan geen kwaad, toch?

 

Maar daar in die paskamer gaat het al snel niet meer over goede voornemens en uitpuilende kasten. Die blouse blijkt namelijk inderdaad helemaal de bom en dat truitje is wel aan de prijs, maar als ik uitreken hoeveel geld ik bespaar dankzij die 30% die me alleen deze paar dagen wordt gegund . . . Feitelijk komt het erop neer dat ik geld overhoud! Ik ben om.

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en heeft twee kookboeken op haar naam staan. Sinds 2004 is ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Zonder schrijven kan ze niet. Franska zag wel iets in haar columns. Die gaan over haar leven, over vriendschappen, over liefde en over haar huwelijk dat gepland staat voor komende zomer. Brigitte heeft een stiefdochter, stiefzoon en dochter uit haar eerste huwelijk. Met haar verloofde heeft ze Jip: een plaatje van een Australian Sheppard.