Zelf onder het mes

Spannend!!! En oh, die Rob Peetoom…! Elke keer als ik hem zie of het over hem heb, zit dit in m’n hoofd. Hoor maar.

 

Hoe gek ik ook op hem ben, ik ben nog nooit door Rob Peetoom onder handen genomen. Was, bedoel ik. Want eens moet de eerste keer zijn. Nu dus. En ook meteen door the master himself op de foto gezet. In z’n prachtige Rob Peetoom Academy

 

Waarom ik nog nooit de grote stap had gewaagd? Ik ben gewoon een ramp voor kappers. Want ik wil niks. Ze mogen niks van me. Ik wil altijd hetzelfde als wat ik al heb. Dezelfde kleur. Hetzelfde model. Hooguit de dooie puntjes eraf en verder niets. Als ik kapper zou zijn, zou ik meteen bedanken voor de eer.

 

Waarom ik dan toch ben gegaan? Ontstond in een vlaag van verstandsverbijstering. We zaten te werken op de redactie. Kwamen weer van die prachtige make-over-foto’s binnen van franska.nl-lezeressen en ineens stelde Danique het voor. ‘Moeten we niet eens een keer met de hele redactie gaan? Met z’n zessen?’ (De mannen niet mee dus..) En ik zei natuurlijk meteen ja – het woord nee behoort niet tot mijn parate woordenschat. En het was toch pas over een tijdje. En ‘over een tijdje’ telt bij mij niet als ik druk bezig ben. Dus… niets aan de hand.

 

 

Enfin, de dag was daar en we gingen. Anita, Adeline, Danique en Danique, Anouk  en ik. Onderweg in de auto zat dit natuurlijk weer de hele tijd in m’n hoofd: Cumba, Cumba Cumbachero Erfenisje van een van de eerste Libelle-Zomerweken. Toen speelden we deze muziek als hij het podium op kwam. En dan met de tekst ‘Ja Robbie, Robbie, Robbie, Robbie Peetoom’. Probeer maar. Een echte meezinger. Wedden dat ‘ie de hele dag in je hoofd zit?

 

Enfin. Ik dwaal weer eens af. Afleidingsmanoeuvre natuurlijk. Omdat ik niet op de foto en onder het mes wil. Het was een superleuke dag bij Rob en we laten het resultaat in delen zien. Vandaag Anita en ik. De rest komt volgende week en de week erna. Benieuwd wat je ervan vindt.

 

PS

Wil je zelf ook een keer?  Stuur dan een foto en je gegeven naar robpeetoom@franska.nl, en wie weet zit jij straks in de stoel bij Rob Peetoom met een prachtige nieuwe coupe.

 

 

Zoek de verschillen!

 

 

 

Franska: “Ik durf helemaal niets bij de kapper. Ze mogen ook niks bij mij. Ze mogen niet knippen, niet verven, alleen maar dezelfde kleur. Ik ben gewoon super saai. Eigenlijk is het gewoon niet aardig dat ik naar Rob ben gekomen. Maar we gaan het zien. Wie weet ben ik straks oranje, blond of grijs. Spannend!”

 

Wat is er gedaan?

Bij Franska is er niet veel met het haar gedaan. Van de punten is niks afgeknipt, wel is het helemaal uitgeföhnd met een ronde borstel. De combinatie van de föhn en ronde borstel zullen zorgen voor een vollere, frissere en verzorgde uitstraling. De kleur is wat opgefrist door er  een kleurspoeling doorheen te zetten. Et voilà!

 

Hoe?

De stylingproducten die we hebben gebruikt zijn de Redken Satinwear 04 voor het model en om de stevigheid van het haar te behouden. En de Fabricate voor wat textuur en bescherming tegen de hitte van de föhn.

 

Resultaat?

Franska: “Grappig dat Rob meteen zei: Het zit gewoon goed. Niks aan doen. Alleen even een glansspoeling met een zonnetje erdoor. Blij mee.”

 

 

 

Anita: “Wat ik verwacht van deze metamorfose is dat hierna mijn krullen veel mooier gaan vallen. Ik heb nu veel pluis aan de onderkant en dat is een beetje passief.  Dus ik hoop eigenlijk dat het veel luchtiger gaat vallen, maar dat mijn haar toch lang blijft.”

 

Wat is er gedaan?

Anita heeft natuurlijk al ontzettend leuk haar van zichzelf, maar om het nog wat op te frissen is er van de punten iets afgeknipt. Om de krullen weer naar voren te laten komen, hebben we in het haar meer ronde lijnen gecreëerd. We hebben weer wat zomer in het haar gebracht door de kleur goudblond te kiezen voor het haar van Anita. Dit zorgt voor een frisse, jonge en vrouwelijke uitstraling.

 

Hoe?

De stylingproducten die we hebben gebruikt zijn de Redken Windblown 05 voor de hittebescherming van de föhn. En als finishing touch de Redken Waxblast 10 voor een warrige textuur.

 

Resultaat?

Anita: “Super blij met het resultaat. Ik vind de kleur ook weer lekker zacht en fris. En mijn krullen vallen precies zoals ik graag wil. Ben helemaal klaar voor de zomer.”

Zoek de verschillen!