Mosterd, Mint of Goud

Niets is leuker dan elk seizoen nieuwe kleren te kopen, maar ik begin altijd eerst met nieuwe nagellak. Je kunt dan op een goedkope manier kijken welke tinten het beste bij je passen en welke kleuren goed combineren met kleding die je al hebt. Word je blij van een nieuwe kleur, dan is een nieuwe blouse in die tint misschien ook wel een goed idee.

 

Dit seizoen kun je de nagellak trends in drie categorieën onderverdelen.

 

De trendkleuren:

De hippe nagellakkleuren van dit seizoen zijn volle kleuren, ook wel juweeltinten genoemd, zoals mosterd, petrol en robijn.

 

De klassieke kleuren:

Ga je liever op safe, kies dan voor een rode lak. De roodtinten zijn dit seizoen warmer en wat donkerder, zoals kersenrood, wijnrood en aubergine.

 

De feestkleuren:

Droeg je vroeger alleen rond de feestdagen zilver, goud, metallics of neon op je nagels, dit seizoen is het de bedoeling om deze feestkleuren juist bij een gewone outfit op de nagels te hebben.

 

5 tips zodat je nagellak langer blijft zitten:

 1. zorg dat je nagels schoon en droog zijn, voordat je begint met lakken.
 2. gebruik een base- en topcoat voor je nagels. Ik ben er vaak te ongeduldig voor, maar het is echt zoveel beter voor je nagels en uiteindelijk ook goedkoper, omdat de lak langer en mooier blijft zitten.
 3. Zorg dat er geen nagellak op je nagelriem komt, de onderkant van de lak breekt dan makkelijk als de nagel groeit.
 4. Heb je ernaast gelakt, met een wattenstaafje met nagellakremover kun je de overtollige lak heel nauwkeurig weghalen.
 5. Breng elke 2 à 3 dagen een nieuwe laag topcoat aan, waardoor de uiteinden van je nagels sterker worden en dus minder snel gaan bladeren.

 

Dit zijn de nieuwste kleuren van het seizoen:

 1. Mosterd
 2. Mint
 3. Lila
 4. Fuchsia
 5. Kobalt
 6. Purple
 7. Gold
 8. Neon
 9. Zilver

1. Kiko Milano Glitter Metal € 4,95, Kiko 2. Koh Colors € 18,99, De Bijenkorf 3. Only You Arabian Nights € 5, ICI Paris XL 4. Seville Skyline € 15 &OtherStories 5. Essie Empire Shade Of Mind € 12,50 Kruidvat 6. YSL Fuchsia Intemporel € 27,95, De Bijenkorf 7. Don’t Toot My Flute € 18,99, O.P.I. 8. Long Lasting Nail Polish € 2,50, Hema 9. Chanel Le Vernis Neon € 25 De Bijenkorf

 

Door: Anita Willemars 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.