Klassieke geuren in een zomers jasje

Wist je dat een aantal van die klassieke geuren deze zomer een special edition hebben? Ideaal cadeau voor Moederdag zou ik zeggen!

 

Anita: Geuren wekken herinneringen op; zo weet ik bijvoorbeeld nog precies wanneer ik mijn eerste parfum gekocht heb. Een geur is voor mij een flesje luxe dat je gebruikt puur en alleen voor jezelf. Natuurlijk is het nog leuker om een geur te krijgen, maar ik heb al zoveel hints gegeven aan manlief, dat ik daar niet meer aan doe en gewoon mezelf af en toe trakteer op een heerlijk nieuw parfum.
 

Oranjebloesem

Na het grote succes van de geur La Vie est Belle is er nu La Vie est Belle Eclat, waarbij de basis van iris en patchouli hetzelfde is gebleven. Er is bij deze nieuwe geur oranjebloesem toegevoegd, zodat de geur zowel fris als sensueel is. Ik vind deze geur nog lekkerder dan de oorspronkelijke geur.

 

Lancôme La Vie est Belle Eclat € 91

 

 

 

Kunstwerkjes

Altijd spijt gehad dat ik niet vanaf het eerste moment fan ben geworden van de Daisy geurfamilie, alleen al elke keer die prachtige flesjes, zo mooi. Nieuw is nu Daisy Love met een explosie van bloemen gecombineerd met gekristalliseerde bessen en zonnige bloemblaadjes.

 

Marc Jacobs Daisy Love € 48

 

 

Remix

Mijn oma had het altijd in haar tas, mijn moeder had het op haar kaptafel staan en nu wil ik het ook: 4711. Al 225 jaar bestaat deze geur! De nieuwste versie, Juicy Remix, is met de frisheid van sinaasappel.

 

 

 

 

4711 Juicy Remix 2018 € 15

 

Sensueel

Een geur die de kracht en de persoonlijkheid van de vrouw benadrukt: Si Passione combineert vanille met bloesems van rozen en jasmijn zodat er een sensuele en bloemige geur ontstaat.

 

 

 

Giorgio Armani Si Passione € 53

 

 

 

Explosie

Het succesvolle Flowerbomb heeft deze zomer een special edition: Flowerbomb La Vie en Rose. Bij de sprankelende bloemengeur zijn drie ingrediënten toegevoegd: roos, jasmijn en orchidee. De geur is fris en zomers en de flacon heeft iets weg van een vogelkooi.

 

Viktor & Rolf Flowerbomb la Vie en Rose
€ 69

 

Graffiti

Al 25 jaar een succesvolle geur, mede vanwege de vrouwelijke buste die regelmatig door kunstenaars versierd wordt. Dit keer is het graffiti artist André Saraiva die de flacons mag aankleden. De geur is oriëntaals fris, met onder meer gember, vanille en witte bloemen.

 

Jean Paul Gaultier Classique Eau Fraîche
€ 71

 

 

 

 

Summer

De eerste flacon (1994) heb ik jaren bewaard – zo’n fan was ik van deze geur –  en nu is mijn dochter ook groot fan. Er is bijna elk jaar een special edition. Deze zomer zorgen mojito-limoen en zoete guave voor de frisfruitige uniseks geur.

 

CK One Summer € 29

 

Paris

Mon Paris Couture is een frisse interpretatie van de klassieker Mon Paris, een geur waarin grapefruit, pioenrozen en witte muskus te ontdekken zijn.

 

 

 

YSL Mon Paris Couture € 55

 

 

 

Classy

Mexx heeft al een lange traditie qua geuren en nu is dit voorjaar de geur Forever Classic & Never Boring gelanceerd: een combinatie van klassieke en moderne ingrediënten zoals peer, zwarte bes en lotusbloem.

 

Mexx Forever Classic Never Boring € 33

 

 

Door : Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten