Als je haar maar goed zit!

Anita: Nu ik mijn haar probeer te laten groeien en het dus veel droger is dan anders, gebruik ik af en toe een haarmasker. Zo’n haarmasker is echt een cadeautje voor die droge pluizenbol op m’n hoofd.

 

 

 

Haar is eigenlijk het eerste wat je ziet als je naar iemand kijkt. Mooi en verzorgd haar is dus belangrijk als je er goed uit wilt zien, meer nog dan make-up of dure kleren. Het spreekwoordelijke ‘als je haar maar goed zit’ klopt als een bus. Maar hoe krijg je dat, mooi haar? Goed verzorgen met shampoo en conditioner, regelmatig naar de kapper, en…… (doe jij het al?) een haarmasker.

 

Conditioner versus haarmasker

Haarmaskers heb je voor alle soorten haar. Een masker is geconcentreerder dan een conditioner en moet vaak ook iets langer inwerken. Net zoals een conditioner sluit een haarmasker de haarschubben na de shampoo, maar een haarmasker dringt dieper in het haar. Het geeft meer voeding en zorgt dat er een laagje om de haar komt te liggen zodat je haar zachter en gladder aanvoelt en je het haar makkelijker kunt kammen.

 

Een conditioner gebruik je altijd na de shampoo, een haarmasker gebruik je minder vaak. Je haar kan ook te zwaar worden van al die voeding. Je kunt een haarmasker één keer per week gebruiken of bijvoorbeeld in een kuur.

 

Duur of goedkoop?

Het is veel belangrijker om naar de werking van het haarmasker te kijken dan naar de prijs. Je hebt voor elk specifiek probleem een haarmasker, en bijna altijd ook in diverse prijsklassen.

 

Kopen of zelf maken?

Kan allebei. Begin met een keer zelf maken, dan kun je direct zien of het wat voor je is, zo’n masker. Dit masker is supermakkelijk om te maken en honing en olijfolie heb je meestal wel in huis.

 

Mix 5 eetlepels honing met 3 eetlepels olijfolie en verdeel de substantie over je haar. Begin bij de uiteinden en werk dan naar het midden van de haren toe. Als je dun haar hebt dan is olijfolie te zwaar om direct op je hoofdhuid te doen. Laat 20 minuten inwerken en was daarna je haren zoals je altijd doet.

 

Wil je echt een specialistische kuur die geschikt is voor jouw haar? Kijk dan hieronder of vraag de drogist of kapper voor een persoonlijk advies.

 

Elk haartype zijn eigen haarmasker:

 

 

 

 

 

 

1 Gekleurd haar

Dit masker herstelt beschadigingen aan het haar door het kleuren en beschermt de kleur Guhl Kleurbehoud Intensive treatment € 7,99

 

 

 

2 Dun en fragiel haar

Speciaal voor dun en fragiel haar is er een masker met korianderzaad, sojabonen en kokosnoot L’Oréal Paris Botanicals Strenghts Source Mask € 9,99

 

 

3 Droog haar

Hydraterend masker speciaal voor droog en broos haar Moroccanoil Intense Hydrating Mask € 39,5

 

 

4 Beschadigd haar door chemische behandelingen

Speciaal voor beschadigd haar door chemische behandelingen Bumble and Bumble Mending Masque € 42,50

 

 

5 Pluizig haar

Haarmasker dat helpt bij droog en pluizig haar Hema Hairmask Repair  € 3

 

 

6 Om het haar op te lichten

Haarmasker dat je haar zowel verzorgt als een paar tinten oplicht, mag dagelijks gebruikt worden, John Frieda Go Blonder € 8,79

 

Door : Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.