FRANSKA X OPEL
 

City-proof auto

Want dat hebben wij in Amsterdam écht nodig..

 

En dan is er opeens een wekenlange hittegolf terwijl je in het hartje van de stad woont en werkt. Pretje is het niet. Warm, benauwd, geen tuin of groot genoeg balkon om even op uit te waaien. Dus wat doe je dan? Dan plan je met de redactie een uitje naar het strand. In Amsterdam hebben we wel een aantal strandjes aan het water. Mag je het een echt strand noemen als het niet aan de zee ligt? Vast wel. Stadsstrand noem ik het dan wel. Nou, dat dus. Dagje strand. Met de laptop op schoot erop los tikken. Prima oplossing wel.

 

Maar ja, dan moet er wel een goede auto geregeld worden waar we al onze strandspulletjes in kwijt kunnen, en laptops, en snacks, en drankjes… Dus werd er even gezocht. Welke auto zou aan al onze verwachtingen voldoen? Niet te groot, want dat wil je in een stad als Amsterdam niet. Niet te klein, want we hadden ruimte nodig voor onze spullen. Comfortabel om te rijden. En de keus viel dus uit eindelijk op de Karl Rocks van Opel.

De dag begon goed. Zoals je op de foto’s kan zien paste alles precies naar wens. Luchtbed hier, strandtas daar, de picknickmand paste zelfs ook nog op de achterbank. En wat een plezier hadden we ermee. Toen we even dachten dat het allemaal niet zou passen, bleek het midden van de achterbank nog naar beneden te kunnen. Ruimte hadden we dus genoeg.

 

Maar toen kwam het moeilijke deel: door Amsterdam rijden om op locatie te komen. Als je ooit in Amsterdam gereden hebt weet je waarom we hier nerveus van werden. Toeristen, fietsen, trams, smalle weggetjes, drukte… Maar nu moet ik eerlijk zeggen dat we, al zijn we geen rij-fanaten, prima uit de voeten konden met de Karl Rocks. Hij heeft een City Modus waardoor je met een druk op de knop het stuur lichter maakt zodat je makkelijker door de stad kan manoeuvreren. De auto is écht gemaakt voor de stad. Hij is licht en daardoor extra wendbaar. Ook het Stop en Start-systeem komt goed van pas met al die stoplichten en zebrapaden.

 

 

Eenmaal op het strand aangekomen hadden we een heerlijke dag. Lekker op onze bedjes met laptop op schoot door blijven werken. Wat snacks erbij en om vier uur werd het tijd voor een wijntje. Hopelijk geen typefoutjes in dit stukje gemaakt. En zo wel, dan weet je waar het door komt ;-)

 

Leermoment van de dag: een goede auto is net als een goede accessoire. Onmisbaar om je dag goed te maken.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam