Poets jij al met

designer tandpasta?

 

Anita: Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriendin als cadeau een tandpasta! In eerste instantie vond ik dat een beetje raar. Wie geeft er nu een tandpasta cadeau? Maar ik was er wel erg blij mee, want hij was totaal anders dan anders: tandpasta met zwarte bes, alleen die combinatie al!

 

Biologisch of vegan?

Er zijn op dit moment veel nieuwe soorten tandpasta op de markt. Veel van die nieuwe tandpasta’s zijn biologisch en/of vegan. Dat wil zeggen dat er met alleen natuurlijke producten wordt gewerkt en dat deze tandpasta’s dus een hele andere samenstelling hebben. Vaak zit er biologische kokosnoot en houtskool in voor gezonde en witte tanden. Het grappige is dat hier dus ook zwarte tandpasta’s bij zitten. Best gek om je tanden te poetsen met een zwarte pasta, je krijgt dan een soort grijzig schuim, en je tanden worden er nog wit van ook.

 

Poetsen

Welke tandpasta je ook kiest, zorg goed voor je gebit. Behalve mooie, gezonde, witte tanden zorgt een goede tandpasta ook direct voor een frisse adem.

 

5 x tandenpoetsen voor een gezond gebit

1 Poets je tanden echt twee keer per dag.

2 Gebruik elke dag flosdraad, een tandenstoker of een raggertje zodat de allerlaatste restjes tussen de tanden en kiezen ook verdwijnen. Een tandenborstel doet veel, maar kan niet overal komen.

3 Onderzoek heeft uitgewezen dat elektrisch poetsen beter is dan met de hand poetsen. Poets je elektrisch dan heb je minder kans op ontstekingen en tandplak.

4 Poets je tanden minimaal twee minuten en poets daarna je tong en de onderkant van je wangen. Zo weet je zeker dat alle bacillen die een slechte adem veroorzaken weggepoetst zijn.

5 Ga twee keer per jaar naar de tandarts voor controle. Voorkomen is beter dan genezen, zeker wat je gebit betreft.

 

 

Wel of geen fluoride?

Er zijn in de loop van de jaren vele onderzoeken geweest die aantonen dat fluoride de tanden echt beter beschermt tegen bacteriën en zuuraanvallen. De hoeveelheid fluoride is zo minimaal dat het niet giftig is. Toch komen er steeds meer ‘organic’ tandpasta’s die geen fluoride bevatten, maar andere ingrediënten om de tanden en het tandvlees gezond te houden. Kies zelf of overleg met de tandarts om tot de juiste keuze te komen.

 

 

1 Tandpasta met zwarte bes en mint, een organic tandpasta gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en groene thee om het tandvlees op een natuurlijke manier te beschermen, gecombineerd met exclusieve smaken en aroma’s Lebon Cassis € 21,50

 

2 100% natuurlijke tandpasta met biologische coconut charcoal. Verwijdert vlekken en verkleuringen op de tanden. Bloomr Charcoal € 49,95

 

3 Tandpasta met limoensmaak, 100% veganistisch, glutenvrij en met organische kokosolie voor witte tanden Oolaboo € 24,95

 

4 Een tandpasta die voor 96% natuurlijk is, zonder fluoride, met houtskool Ecodenta tandpasta met black charcoal € 4,49

 

Tandpasta met actieve koolpoeder en kaneel MyMagic Mud Cinnamon € 12,95

 

Door: Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.