Stress voor vertrek

Koffers inpakken en gáán. Zo makkelijk is het niet voor iedereen. Want vakantie kan ook weer zorgen voor meer stress.

 

 

Zo blijkt dat 70% van de vrouwen die op vakantie gaat, stress heeft. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Fashionchick en Styletoday. Dat komt met name omdat we veel uitstellen tot het laatste moment. Zeker 16% zegt pas een tas de avond voor vertrek in te pakken. Maar 66% begint braaf een week van tevoren met kleren en toiletspullen verzamelen. Dat doen we niet bepaald minimaal. Nee, we nemen liever teveel mee dan te weinig. Zo is de grootste angst rondom de bagage dat we iets belangrijks vergeten. Zit je net lekker op je strandbed, merk je dat je favoriete badpak nog braaf in de kast ligt. Daarom betaalt maar liefst 56% van de mensen graag voor overgewicht. 

 

Gelukkig kunnen we wel massaal ontspannen als we eenmaal op de plek van bestemming zijn. Zo zegt 71% dat ze volledig kunnen relaxen als ze eenmaal op hun vakantieplek zijn. En dat is uiteindelijk het belangrijkst: dat je écht kunt genieten van je welverdiende dagen vrij. Vergeet overigens je telefoon niet mee te nemen. Want meer dan de helft van de mensen zegt gewoon terug naar huis te gaan als ze hun telefoon zijn vergeten. Of ze hierdoor nu hun vlucht missen of niet. 

 

Ach, of je nu ver weg reist of lekker dichtbij huis blijft: een beetje spanning hoort erbij. Maar maak het niet te bont hè. Je doet het immers voor je lol. 

 

Door redactie Franska.nl

Bron: Fashionchick en Styletoday