Nieuwe hype: feestje geven zonder telefoon

Het is toch best ongezellig. Geef je een verjaardagsfeestje, zit iedereen op zijn of haar telefoon te loeren. De hele avond. Of eventjes tussen een gesprekje door. En nog vlug drie keer naar huis bellen.

 

Om maar te zwijgen over jongeren, die de hele dag in de weer zijn met apps en foto’s maken van hun eigen gezicht. Je ziet amper nog iemand ergens staan zonder mobieltje in de hand. Daarom is er een nieuwe trend ontstaan, die is begonnen bij presentatrice Sylvie Meis. Zij viert binnenkort haar 40e verjaardag en wil dat doen op een ouderwetse manier. Ofwel: geen foto’s maken met de telefoons en geen berichtjes sturen naar iedereen. Al haar gasten moeten daarom hun telefoons bij binnenkomst inleveren. Weg ermee. Geen verleiding, niemand een ding in de broekzak. Dat lijkt steeds meer gewild te zijn. Want uiteindelijk klets je een stuk gezelliger als je die telefoons een weglegt.

 

Overigens is een feestje niet de enige plek waar we eens zonder telefoon zouden moeten leven. Want ook op de fiets zegt 30% het ding nog te gebruiken. In het autoverkeer vinden elk jaar 600 ongelukken plaats vanwege het gebruiken van een mobiele telefoon. Maar we kunnen ‘m maar niet wegleggen, zo blijkt. We zouden namelijk gemiddeld 221 keer per dag onze telefoontjes checken. Ongelooflijk. Het lijkt wel een landelijke verslaving, waar we allemaal vrede mee hebben. Om nog maar te zwijgen over al het andere gebruik van elektrische apparaten. Zo staat de televisie gemiddeld 2 uur en 24 minuten per dag aan. En aan alle media besteden we per dag 8 uur en 33 minuten. Dat houdt de tijd achter een computer in, achter de televisie, luisterend naar de radio… Het enige wat we meer doen, is slapen (8 uur en 45 minuten gemiddeld per nacht). 

 

Nee, dan is een feestje zónder bliepende en trillende apparaatjes wel even een heerlijk rustmoment. Raak je zomaar eens aan de praat met een vreemde, stel je voor.

 

 

Door redactie Franska

beeld: cakemerchant.com