Melania for president

De geruchten worden steeds sterker. Een scheiding tussen Melania en Donald Trump zou een serieuze optie zijn.

 

De geruchten worden steeds sterker. Een scheiding tussen Melania en Donald Trump zou een serieuze optie zijn. En dat lieve mensen, dat zou voor iedereen het beste nieuws van de dag zijn.

 

Stel je bent Melania. Een beeldschone vrouw uit een kansarm gezin. Zelf spint ze het natuurlijk zo dat ze heus gestudeerd heeft en een enorme trofee was, maar wij weten wel beter. Als je je moet verlagen tot haar derderangs erotische kiekjes ben je wanhopig. Je hebt de kans om voor altijd vanaf een gouden bordje te eten als je trouwt met een rijke Amerikaan. Fout haar en irritant wijzend vingertje stonden op het lijstje ‘con’, maar op het ‘pro’ lijstje dan wel weer: wonen aan de zoom van Central Park, kunnen baden in Gucci-blouses en de hele dag champagne nippen. Hoe erg kan het zijn?

 

Je krijgt samen een kind en ook voor hem wil je het beste van het beste. Maar dan blijkt dat rare mannetje een kwal. Die vrouwen ‘by the pussy’ grijpt. Die een relatie had met een pornoster terwijl jij net jullie zoon had gebaard. En of dat allemaal nog niet gênant genoeg is, kom je er achter dat hij haar ook nog eens anderhalve ton heeft betaald om haar mond te houden. En dat doet hij niet voor jou natuurlijk. Nee. De publieke moraal is veel belangrijker dan wat jij er van vindt.

 

“Een scheiding tussen Melania en Donald Trump zou voor iedereen het beste nieuws van de dag zijn.”

 

En dan nog iets. Jij zat al helemaal niet te wachten op dat stomme presidents-avontuur. Niks voor jou. Niks voor jullie. Moest je ineens je penthouse van de drie bovenste verdiepingen van je Central Park-paleis uit en verhuizen naar dat morsige Witte Huis met al die ouwe meubels. En als je het volgooit met kerstbomen, wat je altijd doet, krijg je iedereen over je heen.

 

En die irritante stiefdochter van jou, die zo slim en zo sjiek is, is ineens honderd keer belangrijker dan jij. Net als die man van haar. Al moet hij nu een stapje terug doen. Ha, net goed.

 

En dan die tweets van je man. Je schaamt je kapot. Hoe erg kan het zijn zonder dit alles? Over je alimentatie hoef je je geen zorgen te maken en heel (nou ja in ieder geval driekwart) Amerika zal voor je klappen. En de rest van de wereld ook.

 

Kom op Melania. De eerste stappen heb je al gezet. Je instagramde geen foto van jullie samen toen Donald een jaar president was. Je ging niet mee op reis met hem. Nu heb je weer een belangrijke reis naar Davos afgezegd. Luister naar deze zin: What if I fall? But Melania, what if you’ll fly? I’m so sure you will.

 

 

May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Amayzine.com, voor Franska.nl schrijft ze over haar bijzondere gezin.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs